ГоловнаСуспільствоВійна

Бійці 40-го батальйону повернулися в Кривий Ріг на ротацію

Військових "Кривбасу", що прорвалися з оточення, зустрічали волонтери та городяни

Військовослужбовці 40-го окремого мотопіхотного батальйону "Кривбас", які 18 лютого з боями вийшли з оточення під Дебальцевим, сьогодні після наказу про ротацію повернулися в м. Кривий Ріг. Про це повідомив волонтер Андрій Мізан на своїй сторінці у facebook.

"Герої 40-го БТО повернулися в Кривий Ріг на ротацію! Від самого ранку родичі бійців, друзі, волонтери і просто патріотичні городяни із сім'ями та дітьми зустрічали героїв. Хто зміг на машинах, ті з нами приїхали на в'їзд у місто з боку Дніпра і незважаючи на морозець чекали автобуси там. А коли хлопці приїхали, всі обступили 4 автобуси і з гаслами "ГЕРОЇ!" і "СЛАВА!" довго не відпускали з обіймів, а потім хлопці попросили заїхати на кладовище на Алею Слави, щоб вшанувати пам'ять загиблих в АТО. Після хвилини мовчання продовжили шлях в частину на "Гірку", де їх теж чекали жителі міста. Залізний "Кривбас" 2-й раз повернувся з війни! Ввечері або завтра зранку зустрічаємо звільнених з полону, яких везуть з Харкова", - написав Мізан, опублікувавши фото бійців.

Сьогодні в місто також прибуде частина солдатів "40-ки", які потрапили в полон до бойовиків 17 лютого. Їх звільнили вчора під час обміну полоненими.

"Скоро привезуть в місто хлопців, які були в полоні, дуже хочеться, щоб їх добре, урочисто зустріли, але це пізно ввечері. Списків в остаточному варіанті у мене немає, вибачте, пізніше спробую дати повну інформацію", - написав у facebook куратор батальйону Микола Колесник.

"Поки ми не повернемо всіх полонених, не знайдемо безвісти зниклих, не поховаємо наших полеглих Героїв, то батальйон ще там, ще на війні, ще в Іловайську! Пам'ятаймо це", - додав Колесник.

Допомогу 40-му батальйону "Кривбас", а також розвідгрупам у зоні АТО прохання переказувати на картку ПриватБанку 5168 7572 6034 4256, Новікова Валерія. Картка для закупівлі тепловізорів і "каганців": 5168 7572 6034 4132, Новікова Валерія. Тел. для передач та координації щодо пікету 066-9415806 (Ольга).

Нагадаємо, бійці "Кривбасу" провели майже 2 місяці в Дебальцевому, останній місяць вони несли службу під постійними обстрілами. 15 лютого стало відомо про оточення опорних пунктів, утримуваних "40-кою". Частина військових, не дочекавшись підмоги і боєприпасів, потрапила в полон. Решта вирвалися з оточення і разом з іншими військовими залишили Дебальцеве.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram