ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала 4 інформаторів терористів ДНР і ЛНР на Донбасі

Затримані передавали бойовикам координати об'єктів для артилерійського обстрілу українських позицій

СБУ затримала 4 інформаторів терористів ДНР і ЛНР на Донбасі
архив
Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали чотирьох інформаторів терористів із самопроголошених ДНР і ЛНР в Донецькій і Луганській областях.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Контррозвідка Служби безпеки України в районі проведення антитерористичної операції (АТО) затримала чотирьох соратників терористів, які збирали і передавали інформацію незаконним воєнізованим формуванням, так званим ЛНР і ДНР", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в Рубіжному (Луганська область) затримано 28-річного місцевого жителя на прізвисько "Хазбул", який здійснював збір інформації про проукраїнськи налаштованих місцевих жителів, розташування і маршрути пересування сил АТО.

Зібрану інформацію "Хазбул" передавав ватажкові розвідувальної групи незаконного воєнізованого формування "Призрак", що входить до складу ЛНР.

Ще двоє затриманих збирали інформацію про сили АТО в Попаснянському районі (Луганська область) за завданням терориста на прізвисько "Барон".

Затримані зізналися, що передавали "Барону" точні координати об'єктів для артилерійського обстрілу українських позицій і населених пунктів.

Одного з підозрюваних, 39-річного жителя Харківської області, затримали співробітники СБУ та військовослужбовці Збройних сил безпосередньо під час прихованого спостереження за українськими військовими.

У рамках відкритих кримінальних проваджень тривають слідчі дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram