ГоловнаСуспільствоВійна

Тимчук: у боях за Дебальцеве взяли участь три російські БТГ

За добу на Донбас зайшли чотири конвої постачання з РФ

Тимчук: у боях за Дебальцеве взяли участь три російські БТГ
Фото: Виталий Лазебник

У районі Дебальцевого перебувають 3 російські батальйонні тактичні групи (БТГ) і 2 артилерійські групи підтримки. Вони мають 35 танків, 68 броньовиків, 50 одиниць артилерії (можливо, менше) та 24 установки залпового вогню.

Про це заявив нардеп Дмитро Тимчук, координатор військової ради партії "Народний фронт", у своєму щоденному зведенні.

"Ці підрозділи відмінно екіпіровані, озброєні та споряджені (замасковані під "армію Новоросії"). Ці БТГ взяли безпосередню участь у боях за Дебальцеве у взаємодії з бандформуваннями ДНР і ЛНР. Командні структури, які керували Дебальцевською операцією (включно з пунктом управління артилерійським вогнем), також укомплектовані кадровими офіцерами РФ. Під час операції, як і зараз, перед підрозділами ЗС РФ діяли бандформування з місцевих бойовиків (зараз займають позиції в самому місті і на північному напрямку), набагато гірше озброєні й екіпіровані", - стверджує він.

У районі Дебальцевого вчора противник намагався перешкодити виходу розрізнених і залишкових груп українських підрозділів, проводячи зачистку міста і прилеглих околиць. Були перестрілки у напрямку населених пунктів Луганське і Світлодарськ, контрольованих Україною.

Тимчук стверджує також, що за минулу добу з Росії на Донбас заїхали щонайменше чотири конвої постачання з 55 автомобілів, а також 28 одиниць бойової техніки, зокрема: танки, ББМ і самохідна артилерія.

Одночасно бойовики відводять техніку, пошкоджену в боях біля Дебальцевого на ремонт вглиб свого тилу. Також у Горлівку та Єнакієве відводять залишки угруповання, яке воювало за Вуглегірськ. Воно має 11 танків, 8 броньовиків, 2 батареї - одну мінометну, одну протитанкову, 4 ПТРК і 4 протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра".

До Донецька перекинули свіжу тактичну групу, у складі якої зафіксовано 4 БМП-2 і 2 БТР-80.

У район села Безіменне (район Новоазовська) з території РФ прибула змішана група бойовиків і російських найманців чисельністю як посилена рота (130 осіб, 4 танки, 6 вантажівок, 6 гармат Д-30 і мінометна батарея). Разом з цією групою прибула розвідувальна група, укомплектована військовослужбовцями ГРУ ГШ ЗС РФ (17 осіб, 3 джипи і мікроавтобус).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram