ГоловнаСуспільствоПодії

У сільській школі в Чернігівській області спрацював гранатомет (оновлено)

Загинула жінка, ще дві людини отримали травми

У сільській школі в Чернігівській області спрацював гранатомет (оновлено)
Фото: cn.mns.gov.ua

У смт Ріпки Чернігівської області близько 17:00 18 лютого в методкабінеті на першому поверсі школи №2 пролунав потужний вибух, у результаті якого отримали травми і були доправлені в місцеву лікарню три співробітниці навчального закладу: 45-річна бібліотекарка, 54-річна вчителька та 34-річна завгосп.

Як повідомляє облуправління Держслужби з НС, дві жінки отримали осколкові поранення, які не загрожують їхньому життю. А от завгосп отримала тяжкі поранення, за її життя кілька годин боролися лікарі, але так і не змогли врятувати жінку. На щастя, діти, які на час вибуху перебували в школі в групах продовженого дня, не постраждали - їх швидко евакуювали з будівлі.

Правоохоронці з'ясували, що причиною вибуху стало спрацювання ручного протитанкового гранатомета "РПГ-18". Його як експонат для музею приніс удень у навчальний заклад 53-річний житель райцентру, який волонтером разом з однією чернігівською журналісткою нещодавно їздив у район АТО в Донецькій області. Звідти він привіз три гранатомети. Один залишила вдома журналістка, щоб потім віднести в Чернігівський обласний історичний музей. Інші два чоловік відніс до Ріпкинської школи №2 та гімназії.

Правоохоронці знешкодили гранатомет у гімназії. Той перебував у бойовому стані. Вони також прийшли додому до журналістки і вилучили третій гранатомет.

Як повідомляє МВС, чоловікові, який приніс у школу небезпечні "експонати", обрано як запобіжний захід утримання під вартою. Йому загрожує до семи років в'язниці - справу відкрито за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram