ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко: з 2000 бійців у Дебальцевому поранено тільки 30

Президент вважає, що українські військові осоромили Росію

Порошенко: з 2000 бійців у Дебальцевому поранено тільки 30

Президент Петро Порошенко заявив, що з 2000 бійців дебальцівського угруповання поранено тільки 30 осіб. Інформації про загиблих поки немає.

Про це йдеться у його зверненні з приводу ситуації у Дебальцевому.

"Можу сказати, що незважаючи на жорсткі артилерійські обстріли, обстріли із систем залпового вогню, наразі ми маємо дані в цілому, що на більш ніж двохтисячне українське угруповання у нас 30 поранених. Зараз збирається інформація, можуть бути уточнення, але станом на зараз я володію такою інформацією", - заявив він.

"Я хочу сказати, що ці дії осоромили Росію, яка ще вчора вимагала від українських військових скласти зброю, підняти білий прапор і здатися в полон. Українські військові з честю підтримали високе звання українського захисника Вітчизни, і, як я обіцяв, дали по зубах тим, хто намагався їх оточити, і вийшли з Дебальцевого за наказом Верховного головнокомандувача, який я віддав вчора після того, як російські військовослужбовці заборонили представникам ОБСЄ рухатися в Дебальцеве для того, щоб висловити нашу готовність почати відведення важкої артилерії, важкої техніки і продемонструвати відсутність оточення. Вони знали, що це неправда, вони цього боялися, і ми сьогодні це продемонстрували і довели своєю операцією", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, що Порошенко заявив про виведення з Дебальцевого 80% особового складу: 128-ї гірсько-піхотної бригади, частин і підрозділів 30-ї бригади, підрозділів 25-го батальйону, 40-го батальйону, спецназу, бійців Нацгвардії і міліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram