ГоловнаСуспільствоВійна

"Козачки" блокують евакуацію з Чорнухиного та Троїцького поблизу Дебальцевого

Села опинилися на межі гуманітарної катастрофи

"Козачки" блокують евакуацію з Чорнухиного та Троїцького поблизу Дебальцевого
Фото: Макс Левин

Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль повідомляє, що села Троїцьке та Чорнухине поблизу Дебальцевого залишаються повністю відрізаними від зовнішнього світу.

"Сьогодні я спробував заїхати в Чорнухине та Троїцьке трасою "Артемівськ - Дебальцеве" в Донецькій області - це єдиний шлях, яким ми користувалися раніше, коли возили туди пенсії, соцвиплати або гуманітарну допомогу, - повідомив Москаль. - Однак не зміг, оскільки траса все ще перекрита в результаті бойових дій. Село Логвинове, що за кілька кілометрів від Дебальцевого, продовжують утримувати бойовики. Російські регулярні війська, які захопили село, звідти пішли, зате прийшли так звані козачки "всевеликого войска донского" (абсолютна більшість - із Луганської області), котрі нікого по трасі не пропускають".

"Оці так би мовити "воїни" з кашею в голові включили дурника й кажуть, що ніякого перемир’я ні з ким не підписували, тому нікого в Дебальцеве не пропустять, а якщо хтось спробує проїхати, відкриють вогонь на ураження. В мене особисто немає жодних сумнівів, що цей сценарій узгоджений із росіянами. Таким чином Чорнухине й Троїцьке й далі повністю заблоковані, там відбувається гуманітарна катастрофа. Мирні мешканці, що залишилися, сидять у підвалах, продукти закінчуються (підвезення продовольства неможливе), а евакуювати селян звідти не можна, бо цього не хочеться "козачкам" із росіянами", - додав Москаль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram