ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко спростував оточення Дебальцевого

Президент заявив про скерування до міста чотирьох конвоїв із припасами та новою технікою

Порошенко спростував оточення Дебальцевого
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко спростував заяви бойовиків про оточення Дебальцевого. Про це він заявив у Генштабі, виступаючи із заявою про припинення вогню на Донбасі.

"На сьогодні особливу тривогу й увагу викликає ситуація на Дебальцевському плацдармі. Саме плацдармі, а не в котлі, тому що славні Збройні сили України втримали рубежі, які були визначені для оборони головнокомандувачем", - заявив він.

"Ми бачили, що російська сторона висловила надмірний інтерес до Дебальцевського напрямку під час переговорів у Мінську. І ми довели, що наші війська в Дебальцевому сьогодні отримали чотири конвої, які забезпечують речовим забезпеченням, боєприпасами, ротацією Збройних сил і новою технікою. Я бачу тільки одну загрозу: що бойовики постійно обстрілювали цивільні квартали, повністю знищивши цей населений пункт", - додав Порошенко.

Президент також висловив побоювання, що саме Дебальцеве буде використано бойовиками для зриву перемир'я.

Нагадаємо, Дебальцеве - найгарячіша точка в зоні АТО на сьогодні. Попри мінські домовленості, ватажок ДНР Олександр Захарченко заявив, що в цьому районі перемир'я не буде, бо це нібито внутрішня територія ДНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram