ГоловнаСуспільствоВійна

В Україну прибули 20 британських бронеавтомобілів

Це перша партія з закуплених 75 машин

В Україну прибули 20 британських бронеавтомобілів
Архивное фото
Фото: president.gov.ua

В Україну прибули перші 20 британських модернізованих бронеавтомобілів Saxon із загальної партії  у 75 машин. Про це повідомив перший заступник гендиректора "Укроборонпрому" Сергій Пінькас під час спілкування з журналістами в навчальному центрі Нацгвардії у Нових Петрівцях, інформує "Укрінформ".

"Прибули вже 20 автомобілів в Україні", - сказав Пінькас під час демонстрації бронеавтомобіля.

Згідно з контрактом, завод-виробник здійснив передпродажну підготовку до рівня сучасної техніки. "Тобто, бронемашини були модернізовані в Британії з гарантією на всі вузли та агрегати", - додав Пінькас.

Надалі заплановано встановлення на бронеавтомобіль стрілецького модуля, виготовленого вітчизняними підприємствами. "Поки мова йде про кулемет КТ-7,62, додатково з військовими вивчаємо можливість встановлення гранатомета. Це все залежить від поставлених бойових завдань", - повідомив він.

Кожен Saxon коштував Україні $50 тис. "За курсом на момент підписання контракту". Аналоги такого автомобіля в Європі коштують 430-490 тис. за одиницю, підкреслив Пінькас.

Контракт передбачає закупівлю 75 бронеавтомобілів, замовником виступає Міноборони України, "яке потім через Генштаб направляє їх у війська".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram