ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала п'ятьох бойовиків ЛНР з банди Мозгового

Терористи готували вибух військкомату і газової магістралі

СБУ затримала п'ятьох бойовиків ЛНР з банди Мозгового
Фото: sbu.gov.ua

Служба безпеки України затримала у Харківській області п'ятьох терористів. Бойовики з банди "Торнадо" терориста Мозгового з ЛНР готували низку диверсій і терактів, повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з повідомленням, диверсантів затримали у четвер, 12 лютого.

СБУ встановила, що терористи готували підрив військкомату і газової магістралі на території Харківської області. Крім того, з весни минулого року затримані брали участь у бойових діях на боці ЛНР, пройшли підготовку в російських спецслужбах і діяли під керівництвом співробітників Головного розвідувального управління Генштабу РФ. Група бойовиків спільно з російськими спецслужбами розробляла і готувала теракти, терористів забезпечили зброєю і вибухівкою.

"СБУ встановила всіх подільників диверсантів, які надавали допомогу членам цієї злочинної групи у проведенні підривної діяльності: зберігали зброю, вибухівку, фотографували об'єкти для здійснення терактів, складали карти місцевості, збирали інформацію про співробітників СБУ та МВС України", - сказано в повідомленні.

Щодо затриманих розпочато кримінальне провадження за статтями Кримінального кодексу про створення терористичної групи, незаконне використання зброї, боєприпасів і вибухових речовин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram