ГоловнаСуспільствоПодії

Вілкул розповів подробиці про обшук у Новинського

Опозиційний блок заявив, що з України роблять Гондурас

Вілкул розповів подробиці про обшук у Новинського
Фото: Макс Требухов

Нардеп від Опозиційного блоку Олександр Вілкул на засіданні парламенту розповів подробиці обшуку в будівлі, де розташовано офіс "Смарт-Холдингу" Вадима Новинського.

"Сьогодні о 12:00 сталося цинічне незаконне захоплення громадської приймальні народного депутата України Вадима Новинського. На підставі напівлівої постанови відомого своїм беззаконням Печерського суду міста Києва понад п'ятдесят людей у камуфляжі і з автоматами захопили громадську приймальню. Антизаконно працівники громадської приймальні були замкнені в приміщеннях і насильно утримуються. Обрізано телефонний зв'язок для того, щоб не було можливості скористатися конституційним правом, отримати правову допомогу або звернутися в прокуратуру. Антизаконно туди не допускалися народні депутати і звідти не випускався народний депутат Новинський", - заявив нардеп.

На його думку, цей інцидент свідчить про плани нинішньої влади будувати не демократію, а диктатуру. "Вони будують не Європу, а Гондурас, хоча не хочеться ображати цю державу", - заявив Вілкул.

Він заявив, що Опоблок просить міністра внутрішніх справ Арсена Авакова,

генерального прокурора Віктора Шокіна, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і президента Петра Порошенка повернути "демократичну законність у країні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram