ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові затримали одного з учасників березневого штурму ОДА

Сепаратистові загрожує до 8 років в'язниці

У Харкові сьогодні затримали одного з активних учасників штурму обласної держадміністрації, що відбувся 1 березня 2014 року. Про це повідомив нардеп, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у фейсбуці.

"11 лютого 2015 за активну участь та організацію масових заворушень у місті Харків, що мали місце 1 березня 2014 року під час захоплення будівлі Харківської ОДА, працівниками Харківської міліції затримано жителя міста Харкова Макарова Олексія Юрійовича, 1983 р. н., якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину за ст. 294 КК України", - повідомив він. У 294-й статті Кримінального кодексу йдеться про організацію масових заворушень, покарання - від 5 до 8 років в'язниці.

Фото: facebook.com/anton.gerashchenko.7

"Побиття і захоплення ОДА було здійснено ударною бандою російських найманців на чолі зі згодом сумно відомим "Мотороллою". Після першого очищення Харківської ОДА нікого не було покарано, що послужило рецидивом до повторного захоплення ОДА 6 квітня в рамках загального плану з дестабілізації ситуації в 8 областях південного сходу. 65 учасників 2-го захоплення було затримано і 63 з них потрапили в СІЗО, що миттєво нормалізувало ситуацію в Першій столиці. Проте "герої", які брали участь у захопленні 1 березня, тривалий час залишалися незаслужено безкарними", - підкреслив Геращенко.

Задержанный сепаратист во время штурма 1 марта 2014 года (в зеленом берете)
Фото: facebook.com/anton.gerashchenko.7
Задержанный сепаратист во время штурма 1 марта 2014 года (в зеленом берете)

Геращенко також попросив повідомити про інших учасників того штурму начальникові харківського УВС Анатолію Дмитрієву у фейсбуці або за телефоном 102.

Нагадаємо, 1 березня 2014 року в Харкові проросійськи налаштовані учасники віче увірвалися в будівлю ОДА і встановили на будівлі російський прапор. У результаті нападу на Харківську обладміністрацію постраждали 76 осіб.

Перший вирок у справі про березневі заворушеннях в Харкові було винесено у жовтні 2014 року. Тоді 46-річному сепаратистові дали п'ять років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram