ГоловнаСуспільствоЖиття

"Київстар" відновив мобільний зв'язок у Луганській області (оновлено)

Доведеться запустити ще 150 базових станцій

"Київстар" відновив мобільний зв'язок у Луганській області (оновлено)
Фото: delo.ua

Фахівці оператора мобільного зв'язку "Київстар" сьогодні, 11 лютого, відновили в Луганській області роботу 50 базових станцій мобільного зв'язку. Найближчим часом відновлять роботу ще 150 станцій.

Про це заявив президент компанії "Київстар" Петро Чернишов під час свого брифінгу в Києві.

Тиждень тому на частині території Донецької та Луганської областей, яку контролюють сепаратисти, зник мобільний зв'язок "Київстару". За словами Чернишова, проблеми було викликано "збройним пограбуванням офісу в Донецьку".

Президент "Київстару" підозрює, що причиною нападу була принципова відмова компанії допускати до контролю мережі сторонніх. У результаті постраждали близько мільйона користувачів, у тому числі найбільші підприємства.

На цей час мобільний зв'язок з'явився в Луганську та прилеглих населених пунктах. Оператор розраховує відновити до 60% обладнання, яке раніше постраждало через захоплення озброєними людьми технічного майданчика в Донецьку.

Петро Чернишов спростував заяву самопроголошеної влади про будівництво нової мережі на окупованій території: "Ми хочемо абсолютно чітко сказати, що на тому обладнанні, яке у нас відібрали зі зброєю, не можна побудувати нову мережу".

Оператор перенаправив трафік до базових станцій іншими маршрутами, що забезпечить роботу 200 станцій, "якщо не буде подальших спроб фізичного пошкодження обладнання".

Компанія "Київстар" звернулася до інших українських операторів з проханням надати клієнтам компанії національний роумінг до відновлення зв'язку на непідконтрольних територіях.

Також під час брифінгу президент компанії заявив, що вони готові до матеріальних збитків і вестимуть діалог тільки з українською владою: "У Криму ми оголосили про списання активів на 13 мільйонів доларів. Ми готові зазнавати збитків, але ми ніколи не підемо на компроміс, якщо хтось захоче або прослуховувати наших клієнтів, або стежити за їх геолокацією, або просто дивитися на роботу нашої мережі зсередини".

Станом на 11 лютого технічний центр оператора в Донецьку залишається під контролем озброєних людей, у регіоні не працюють 34% базових станцій, у Луганській області - близько 40%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram