ГоловнаСуспільствоВійна

Ніч у районі Дебальцевого минула без обстрілів

Бойовики активізувалися на луганському напрямку

Ніч у районі Дебальцевого минула без обстрілів
Фото: facebook.com/alex.mochanov

Ніч із 8 проти 9 лютого в зоні АТО минула відносно спокійно, повідомив спікер антитерористичної операції Анатолій Стельмах під час ранкового зведення з фронту.

Загалом зафіксовано 13 обстрілів позицій українських військових. Чи не вперше за останні тижні на дебальцевському і маріупольському напрямках терористи не стріляли по мирних населених пунктах.

Водночас протягом останнього тижня спостерігають певну активізацію ворога на луганському напрямку. Цієї ночі від ударів артилерії постраждали Трьохізбенка, Новотошківське, Вільхове, Станиця Луганська.

На донецькому напрямку злочинці вели вогонь по Петровському, Тоненькому й Авдіївці.

За останню добу побільшало польотів безпілотних літаків противника над нашими позиціями. Повітряну розвідку ворог веде в основному на луганському і маріупольському напрямках.

"Загалом за добу українські військові успішно відбили атаки терористів, завдавши їм суттєвих втрат у живій силі і техніці. Ні метра рідної землі ЗСУ не втратили, утримуючи більшість позицій терористів у зоні вогневого ураження", - підсумував Стельмах.

Нагадаємо, дев'ять українських військовослужбовців загинули і ще 26 отримали поранення під час антитерористичної операції 8 лютого.

За минулу добу військові знищили більш ніж 200 бойовиків і 15 одиниць техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram