ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала двох можливих коректувальників обстрілу українських військових у Щасті

У січні інформатори здійснили близько 20 коректувань

СБУ затримала двох можливих коректувальників обстрілу українських військових у Щасті
Фото: http://novostey.com

Служба безпеки України затримала 2 підозрюваних у співпраці з терористами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Повідомляється, що в середу співробітники СБУ затримали двох інформаторів незаконних збройних формувань, за сприяння яких бойовики обстрілювали позиції українських військових в Щасті (Луганська область).

СБУ встановила, що вони підтримували телефонний зв'язок з ватажками "розвідки" артилерійського підрозділу російсько-терористичних угруповань, повідомляли їм про переміщення української військової техніки та особового складу.

Окрім того, вони коректували артилерійський вогонь по місцях дислокації Збройних сил України і мирних населених пунктах.

Зазначається, що в січні інформатори здійснили близько 20 коректувань, внаслідок чого бойовики завдали численні артилерійські удари по Луганській тепловій електростанції.

В рамках кримінального провадження їм оголошено підозру у вчиненні кримінального злочину за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу.

Щодо підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Триває слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram