ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ ліквідувала міжрегіональну ОЗГ зі збуту зброї (оновлено)

У Київській та Одеській областях затримано сімох зловмисників

СБУ 4-5 лютого припинила діяльність великої міжрегіональної організованої групи зі збуту стрілецького озброєння, боєприпасів, вибухових речовин проросійським лідерам злочинних угруповань, які готувалися до вчинення терористичних актів і диверсій.

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський у своєму пості на фейсбуці нагадав про вилучення СБУ 4 лютого в Биківні великої партії зброї. Після цього спецслужба продовжила активні дії. При цьому Лубківський не уточнює, чи пов'язана ліквідована ОЗГ з раніше вилученою зброєю під Києвом.

"Активні заходи для виявлення диверсантів і провокаторів були продовжені... Під час багатоетапної спецоперації на території Київської та Одеської областей одночасно затримано 7 (!) зловмисників, які намагалися збути військове озброєння (фото додаються). Це все наші співвітчизники від 1976 до 1982 р.н.!!! У затриманих вилучено 5 гранатометів РПГ-18, 3 гранатомети РПГ-26, два АК-74, більш ніж 3000 патронів, майже 2 кг тротилу, детонатори і близько 90 гранат Ф1", - написав він.

Прес-служба ГУ МВС в Одеській області, бійці якої спільно з СБУ брали участь у спецоперації, оприлюднила її подробиці.

Як повідомляють, місяць тому правоохоронці отримали інформацію про те, що в Одесі чоловік збуває вибухонебезпечні боєприпаси. Надалі були задокументовані два факти збуту вогнепальної зброї та вибухівки 37-річним чоловіком.

Оперативники встановили злочинні зв'язки чоловіки, затримали ще шістьох фігурантів, які поставляли боєприпаси і зброю. Посередниками були таксист, підприємець, який займався переобладнанням та реставрацією стрілецької зброї, начальник служби безпеки однієї з мережі супермаркетів, військовослужбовець та інші.

Крім зброї, вилучено 178 тисяч гривень, виручених від збуту боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram