ГоловнаСуспільствоВійна

Журналісти звинуватили ЛНР у перевалці наркотиків з Афганістану

Кількість наркокур'єрів від початку військового конфлікту зросла в рази

Журналісти звинуватили ЛНР у перевалці наркотиків з Афганістану
архивное фото
Фото: glogster.com

Територія Луганської області, захоплена терористами з ЛНР, стала великим перевалковим центром наркотиків з Афганістану. Про це йдеться у розслідуванні "Радіо Свобода".

Видання зазначає, що через Україну пролягає так званий "Шовковий шлях", яким героїн з Афганістану через Таджикистан, Узбекистан, Казахстан і Росію надходить до Європи. За рахунок того, що кордон між Україною і Росією на значній частині майже не контролюється, а силовикам на блокпостах на лінії зіткнення зараз не до боротьби з наркотиками, їх трафік значно спростився.

Це побічно підтверджує начальник митної служби Анатолій Макаренко. За його словами, кількість спійманих наркокур'єрів від початку військового конфлікту виросла в рази. Тільки за кілька тижнів січня митники зафіксували 45 спроб переміщення наркотичної сировини через кордон. Колишній начальник управління у справах боротьби з обігом наркотиків у Житомирській області Сергій Дзюбенко стверджує, що ціни на наркотики в Україні впали удвічі, що свідчить про пересичення ринку цим товаром.

Видання зазначає, що прихильники вбитого бойовика Олександра Бєднова (Бетмена) прямо звинувачували ватажка ЛНР Ігоря Плотницького в тому, що він прибрав Бетмена за те, що його батальйон заважав займатися наркобізнесом. Вони також заявили, що наркотрафік проходить зараз через прикордонне селище Пархоменко у Краснодарському районі Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram