ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ знайшла гранатомети, з яких планували обстріляти Раду

Зловмисники планували зірвати голосування щодо визнання ЛНР і ДНР терористичними організаціями

Під Києвом працівники Служби безпеки України виявили вантаж зі зброєю, з якої планувалася провокація в столиці.

Фото: СБУ

Як повідомили в прес-службі СБУ, схованку знайшли у лісосмузі столичного району Биківня. За даними СБУ, вона належала членам диверсійної групи, що діяла за завданням російських спецслужб.

"5 лютого терористи планували обстріл з гранатометів будівлі Верховної Ради України з метою зриву голосування щодо визнання ЛНР і ДНР терористичними організаціями", - йдеться в повідомленні.

Фото: СБУ

У знайденій схованці СБУ виявила приведені в бойову готовність гранатомети РПГ-18, близько 20 гранат, димові шашки, цинки з патронами різного калібру, а також саморобні вибухові пристрої, начинені цвяхами і різаним дротом. Поряд зі зброєю знайшли агітаційну продукцію: останній тираж газети "Новороссия", прапори Росії та фейкової "Київської народної республіки".

Фото: СБУ

Диверсанти, для яких була призначена схованка, мали бути провокаторами, псевдоактивістами протестних акцій і підбурювачами до незаконного захоплення будівель державних структур столиці.

Напередодні в СБУ повідомили, що до кінця тижня оприлюднять дані про особу російського офіцера, за завданням якого в середині грудня мешканка Луганська мала влаштувати теракт біля Адміністрації Президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram