ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківська медсестра, яка побила євромайданівця, не визнала своєї провини

Суд ухвалить вирок у справі Воржеїнової 9 лютого

Харківська медсестра, яка побила євромайданівця, не визнала своєї провини
Ольга Воржеинова
Фото: стоп-кадр видео на youtube

Учасниця проросійських мітингів у Харкові, обвинувачена в побитті активістів "Євромайдану" після мітингу 13 квітня 2014 року, Ольга Воржеїнова відмовилася від застосування до неї амністії. Про це Воржеїнова заявила у суді, відповідаючи на запитання державного обвинувача, повідомляє "Объектив".

"Висунуте мені звинувачення вважаю необґрунтованим і недоведеним, винною себе не визнаю", - сказала Воржеїнова.

На дебатах сторони Воржеїнова попросила вибачення, але не за себе, а за тих людей, які били євромайданівця. Обвинувачена заявила, що на відео - не вона, сам запис - підроблено, а кримінальна справа і суд є політичним замовленням.

Адвокат постраждалого Павло Макаренко висловив обурення виступом обвинуваченої і назвав його цинічним. "Вона вважає, що нічого протиправного не скоювала, чим продемонструвала своє очевидне зневажливе ставлення до всього українського законодавства", - сказав він.

Держобвинувач Микола Лесик запропонував суду визнати Воржеїнову винною і обрати їй покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. Суд пішов у дорадчу кімнату. Оголошення вироку призначено на 9 лютого.

Нагадаємо, 13 квітня 2014 року люди з георгіївськими стрічками, озброєні битами і палицями, напали на прихильників цілісності України, коли ті вже закінчували свій мітинг і розходилися. Кількох людей наздогнали і побили в метро. Жінки з георгіївськими стрічками намагалися добивати побитих ногами з криками "Це нелюди!". На відео, викладеному в Інтернеті, користувачі соціальних мереж впізнали медпрацівника Воржеїнову.

Побитий сепаратистами у Харкові викладач ХАІ Володимир Сілевич опинився у важкому стані в реанімації, переніс кілька операцій, втратив пам'ять і мало не залишився інвалідом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram