ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики ДНР збираються "призвати" до своїх лав 100 тисяч осіб

Водночас стало відомо про примусове переведення російських строковиків на контракт

Бойовики ДНР збираються "призвати" до своїх лав 100 тисяч осіб
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Бойовики ДНР мають намір "призвати" у свої лави 100 тисяч осіб. Таку заяву зробив сьогодні ватажок терористів Олександр Захарченко.

Згідно з повідомленнями сайтів бойовиків, "мобілізація" розпочнеться через 10 днів. Раніше терористи пообіцяли забезпечити добровольців одягом, продовольством і хорошою зарплатою.

Разом із цим повідомленням у російських ЗМІ з'явилася і заява організації "Солдатські матері", опублікована "Коммерсантом". Представники організації звернулися до омбудсмена Елли Памфілової з проханням перевірити скарги контрактників: солдатів, призваних на службу в армію, змушують підписувати контракт, а потім скеровують на службу в Ростовську область, звідки російські військові потрапляють у зону АТО на Донбасі.

За останні два місяці організація отримала більш ніж 20 однотипних звернень із Нижьогородської, Ленінградської, Мурманської та Курської областей. В окремих випадках командування просто поставило строковиків перед фактом: повідомило про те, що їх перевели на контрактну службу.

Нагадаємо, з 20 січня в Україні проходить перша хвиля мобілізації 2015 року. Мобілізація триватиме 90 днів, на квітень і липень заплановано ще дві хвилі мобілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram