ГоловнаСуспільствоВійна

У Маріуполі вшанували пам'ять загиблих під час обстрілу 24 січня

На Театральній площі встановили символічне дерево пам'яті

Сьогодні, через дев'ять днів після обстрілу бойовиками житлового масиву Східний у Маріуполі, жителі міста вийшли на Театральну площу, щоб ушанувати пам'ять загиблих.

Як повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій, біля Драматичного театру зібралося більш ніж 200 осіб. Багато з них принесли зі собою свічки і лампадки. Люди плакали.

У центрі площі з лампадок виклали слово Маріуполь і встановили древо пам'яті. Уздовж слова вишикувалася в лінію 31 особа. З кожним ударом метронома вони поверталися обличчям до присутніх - у кожного номер і дзвіночок з чорною стрічкою, які символізували загиблих від обстрілу.

На древо пам'яті пов'язали дзвіночки і жовто-блакитні стрічки.

Священик Української православної церкви Київського патріархату отець Володимир провів панахиду за невинно убієнними.

Організатором акції виступила ініціативна група «Разом».

«Маріуполь уже кілька місяців символізує мужність і стійкість. Маріуполь уже понад тиждень для багатьох українців є символом страждання. Маріуполь не повинен перетворитися на символ, він повинен залишитися живим містом», - зазначив телеведучий Андрій Куликов, який приїхав на акцію.

Дерево залишать на цьому місці до 40 днів. 31 дзвіночок своїм дзвоном буде нагадувати маріупольцям про вбитих.

Як повідомляли, Служба безпеки України опублікувала докази цілеспрямованого обстрілу Маріуполя 24 січня артилерійським дивізіоном збройних сил Російської Федерації. У результаті обстрілу загинув 31 мирний житель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram