ГоловнаСуспільствоВійна

Ахметова звинуватили у тому, що пропонував гроші "Айдару" за здачу ТЕС у Щасті

Міліцейські батальйони нібито вже втекли з міста

Ахметова звинуватили у тому, що пропонував гроші "Айдару" за здачу ТЕС у Щасті
Фото: Макс Левин

Депутат Сєвєродонецької міської ради Сергій Самарський заявив, що мільярдер Рінат Ахметов пропонує батальйону "Айдар" 25 млн доларів, якщо бійці знімуть охорону з Луганської ТЕС (город Счастье).

Звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Самарський оприлюднив у своєму фейсбуці.

"Останні 3 місяці тривають переговори про здачу цього особливо важливого об'єкта Луганщини. Керівникові охорони ТЕС, точніше, його командиру від "Айдару", що охороняє особливо важливий об'єкт, телефонував особисто Ахметов з пропозицією вийти із займаного об'єкта, пропонуючи суми від 1 млн. доларів США і закінчивши на сьогодні сумою в розмірі 25 млн. доларів США. Чому я про це знаю? Та все просто, мої діти охороняють щастянський напрямок", - написав депутат.

Самарський заявив, що його зять і двоє племінників служать у батальйоні "Айдар" і охороняють ТЕС. Депутат додав, що в суботу один з його племінників, Вадим, загинув.

Він також додав, що міліцейські батальйони втекли зі Щастя, охорону на цьому напрямку здійснює тільки 80-та бригада і айдарівці.

Нагадаємо, вчора при обстрілі ТЕС у Щасті загинули двоє бійців "Айдару". Батальйон оприлюднив імена загиблих. Один з них - Жеребило Вадим Володимирович, 1993 року народження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram