ГоловнаСуспільствоПодії

У Запоріжжі міліція не дала знести пам'ятник Леніну біля ДніпроГЕС

Мітингувальники зажадали демонтувати статую протягом тижня

У Запоріжжі міліція не дала знести пам'ятник Леніну біля ДніпроГЕС
Фото: 061.ua

У суботу в Запоріжжі кілька сотень людей зібралися на площі Леніна біля ДніпроГЕС, щоб знести пам'ятник радянському вождю вождю.

За даними "Українських новин", до 18:20 мітингувальники сформували колону і намагалися прорватися до пам'ятника, але їх зупинила міліція, застосувавши силу і газ. Деякі з тих, хто намагався прорватися до пам'ятника, були затримані. З боку мітингувальників у міліцію кинули кілька димових шашок.

Пізніше на площу прибули представники місцевої влади, які погодилися на вимогу мітингувальників про зустріч з приводу пам'ятника з представниками Запорізької обласної державної адміністрації, міської ради та міліції.

На зустрічі активісти мають намір поставити ультиматум владі - протягом тижня провести демонтаж пам'ятника. У разі невиконання вони мають намір відновити акцію. Також вони вимагатимуть звільнити близько 50 осіб, яких, за їхніми даними, затримала міліція до і під час мітингу на підходах до місця його проведення.

Після цього люди почали розходитися.

20-метровий пам'ятник Леніну в Запоріжжі було встановлено в 1964 році. Він включений до реєстру пам'яток монументального мистецтва місцевого значення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram