ГоловнаСуспільствоПодії

Начальника юстиції Одеської області спіймали на хабарі

Чиновнику загрожує від 5 до 10 років в'язниці

Начальника юстиції Одеської області спіймали на хабарі
Фото: tretiy.tv

Начальника Головного управління юстиції Одеської області Костянтина Продіуса спіймали на хабарі разом з одним із заступників директорів департаменту Міністерства юстиції.

Про це пише "Думская" з посиланням на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"За фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 6 тисяч доларів США за заниження вартості 11 автобусів марки "ЛАЗ" і "Богдан" у приміщенні нотаріальної контори на Чоколовському бульварі в Києві затримано заступника директора департаменту Мінюстиції С.Мартиненка, який у змові з начальником управління юстиції Одеської області Костянтином Продіусом вимагали та отримали хабар від гр. Серебреника (депутат Одеської міськради Павло Серебреник). Проводяться обшуки в Києві та Одесі", - заявив міністр.

Міністр юстиції Павло Петренко в свою чергу повідомив, що справу проти затриманих порушено за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу (отримання хабара), яка передбачає покарання від 5 до 10 років в'язниці.

"Ми знищили наймасштабніші корупційні схеми минулої влади, які протягом багатьох років існували в Міністерстві юстиції, і починаємо активну боротьбу з корупцією на місцях. Зараз, коли відбувається процес очищення Мін'юсту, я попереджаю всіх: ми будемо жорстко реагувати на всі факти корупції та тісно співпрацювати у цій справі з правоохоронними органами. Ніхто не буде покривати злочинців", - цитує Петренка прес-служба міністерства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram