ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція знайшла причину масового отруєння у летичівській школі

"Невідома речовина" виявилася миючим засобом і була не при чому

Міліція знайшла причину масового отруєння у летичівській школі
Фото: mvs.gov.ua

Причиною  масового отруєння у летичівській школі №1 виявився газовий балончик.

Про це повідомила прес-служба МВС.

"Топ-новиною Хмельницької області на цьому тижні стала звістка про отруєння невідомою речовиною 20-ти школярів в одній зі шкіл райцентру Летичів. Обговорення підігрівалися ще й тим, що рятувальники, які прибули за викликом, не змогли відразу класифікувати вилучену речовину. Деякі засоби масової інформації вже навіть почали натякати на диверсію, у реальності ж все виявилося набагато банальнішим", - стверджується в релізі.

Слідчі з'ясували, що одна з учениць 8-го класу принесла в школу балончик з перцевим газом.

"Дві восьмикласниці гралися з балончиком, поки одна з них не розпорошила аерозоль. Дівчатка і не очікували, що це викличе таку масову реакцію серед однокласників. Не врахували вони й того, що деякі діти і так мали проблеми зі здоров'ям (астма, алергія, респіраторні захворювання), які через подразнюючий газ ускладнилися настільки, що двох школярів довелося госпіталізувати в обласну дитячу лікарню", - заявили в міліції.

Історію про невідому речовину в жіночому туалеті придумали школярки через те, що боялися покарання. Насправді ця речовина виявилася залишками звичайного миючого засобу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram