ГоловнаСуспільствоЖиття

Полтавчани вимагають визнати Росію країною-агресором

Близько тисячі осіб пікетували Полтавську міськраду

Полтавчани вимагають визнати Росію країною-агресором
Митингующие под Полтавским городским советом
Фото: poltava.to

Сьогодні у Полтаві близько тисячі людей вийшли на мітинг, вимагаючи від депутатів міськради скликати позачергову сесію і визнати Росію країною-агресором, а самопроголошені "ЛНР" і "ДНР" - терористичними організаціями. Кілька днів тому депутати "провалили" це питання і не затвердили.

Люди зібралися під будівлею міськради. Мітингувальники тримають у руках прапори України, транспаранти і плакати з написами "Полтава - місто патріотів", "Геть зрадників з міськради!".

Коли до мітингувальників так і не вийшло керівництво міськради, люди увірвалися в будівлю і зайняли сесійну залу. Окрім того, перекрили рух транспорту на головній вулиці обласного центру - Жовтневій, через яку проходять основні маршрути громадського транспорту. Про це пише "Полтавщина".

Учасники мітингу не виключають перенесення позачергової сесії на вівторок, 3 лютого.

У п'ятницю, 30 січня, депутати Полтавської міськради не зібрали достатньої кількості голосів для визнання так званих "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями, а РФ - державою-агресором. За проект рішення проголосувало 20 депутатів, 12 - утрималися.

Нагадаємо, 27 січня Верховна Рада України прийняла постанову про визнання Російської Федерації країною-агресором. Заяву підтримав 271 народний депутат. Слідом за Верховною Радою назвали Росію агресором Київ, а також Маріуполь і Краматорськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram