ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області місцеві і приїжджі добувачі бурштину влаштували масову бійку

І ті, і ті добувають мінерал незаконно

В Олевському районі Житомирської області люди, які займаються незаконим видобутком бурштину, влаштували масштабну бійку.

"В Олевському районі була бійка між місцевими та рівненськими "копачами", приблизно 300 на 300 осіб. Причиною стала аварія, в якій автомобіль з Рівненської області збив місцевого жителя", - сказав народний депутат Борислав Розенблат виданню Житомир.info. Розенблат разом із представниками облдержадміністрації виїхав на місце події.

Депутат Олевської міськради Олександр Ніколайчук на своїй сторінці у фейсбуці повідомляє подробиці події.

"У селі Сущани Олевського району сталася бійка між місцевими добувачами бурштину та хлопцями, які приїхали з сусідньої Рівненської області. За словами тутешніх, конфлікт назрів після того, як приїжджі влаштували ДТП, унаслідок якого пішов із життя молодий чоловік. Олевчани моментально створили своєрідний блокпост з метою недопущення копачів з Рівненщини на територію, яка має поклади бурштину. Разом із тим, масштаби руйнувань, викликаних незаконним видобутком бурштину, вражають... Аномально тепла зима і злидні підштовхують Олевщину до соціального вибуху. Людей лихоманить", - пише Ніколайчук.

Ніколайчук також повідомляє, що після його неодноразових публікацій про незаконні копальні бурштину, які "кришують" правоохоронці, його викликали до районної прокуратури.

Нагадаємо, за оцінкою губернатора області, в Олевському, Коростенському, Овруцькому районах області щоденно незаконно видобувають бурштин близько 2-3 тисяч людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram