ГоловнаСуспільствоВійна

Українські військові повернулися на один із залишених учора постів під Дебальцевим (оновлено)

5 полонених, 21 поранений

Українські військові повернулися на один із залишених учора постів під Дебальцевим (оновлено)
Обстрелянное Дебальцево
Фото: @falconua

Українські військові після бою повернулися на один із блокпостів під Дебальцевим, де вчора був запеклий бій із сепаратистами. Про це LB.ua повідомила Оксана, волонтер "Жіночої сотні Чернігова”.

Раніше LB.ua повідомляв, що блокпости перебували в селищі Луганське. Але за уточненою інформацією, йдеться про блокпости на трасі Дебальцеве-Попасна.

Ці два блокпости ввечері 29-го грудня було розбито сепаратистами. У результаті вчорашнього бою 5 людей потрапили в полон, 21 поранений у лікарні Старобільська, кількість загиблих уточнюється - спочатку бійці повідомили волонтерам, що загинуло близько 20 осіб. На цей час, за інформацією волонтерів, ідентифіковано тіла чотирьох загиблих.

На зазначених блокпостах базувався 13-й батальйон територіальної оборони Чернігівської області "Чернігів-1" і батальйон "Київська Русь". Вони повернулися тільки на один блокпост, другий зруйнований.

"Ще вранці 29-го січня волонтери були на блокпосту, а вже до вечора від наших бійців надійшла інформація, що вони знаходяться під шквальним вогнем терористів і зазнають величезних втрат. Уранці на блокпости було направлено всі 3 танки, які мав Чернігівський батальйон. Але важка техніка швидко вийшла з ладу, оскільки сили противника значно перевищують сили українських військових", - розповіли бійці своїм волонтерам про вчорашній бій.

Нагадаємо, в районі Дебальцевого і в самому місті з 29 січня тривають запеклі бої. Загинули дві жінки і підліток. У місті немає світла, води й опалення. Мирне населення намагаються евакуювати. Але постійні обстріли терористів ускладнюють роботу волонтерів.

Місія ОБСЄ, яка мала намір забезпечити безпечне вивезення населення, не змогла потрапити в Дебальцеве через обстріли на трасі.

Українські військові говорять про те, що є ризик виникнення "Дебальцевського котла", якщо сепаратисти прорвуть оборону українських військ на одному з її флангів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram