ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Українські психіатри просять колег із РФ не пускати росіян воювати на Донбасі

ДНР і ЛНР не дають евакуювати психіатричні клініки в інші регіони України

Українські психіатри написали своє звернення до російських колег із закликом зупинити росіян, що йдуть на війну в Україні. Текст листа в редакцію LB.ua надіслав голова Асоціації психіатрів Семен Глузман.

"Нас розділила війна. Справжня, з кров'ю вбитих і поранених, стражданнями дружин і матерів, з гіркотою несподіваного сирітства. Російські солдати, які сором'язливо називають себе "ополченцями", воюють на нашій землі. Артилерійські снаряди, виготовлені на російських заводах, руйнують психіатричні лікарні та інтернати, вбивають беззахисних психічно хворих людей і медичний персонал", - йдеться в листі.

Психіатри в листі заявляють про те, що ДНР і ЛНР не дають вивезти пацієнтів психіатричних клінік в інші регіони України.

"Колеги, ваші сини і внуки з різних регіонів Росії прийшли до нас. Зі зброєю. Сотні наших синів та онуків, повернувшись із фронту (так, з фронту, яке страшне слово), шукають у нас, психіатрів і психологів, допомоги у зв'язку з проявом симптомів посттравматичного стресового розладу. Сотні важко поранених вчаться жити без ніг і без рук в наших госпіталях... Ми розуміємо, ви не можете зупинити своїх політиків. Ви - боїтеся їх. На щастя, українська ситуація інша: наші політики починають усерйоз боятися нас, своїх виборців. Тим не менш, щось залежить і від вас. Зупиніть своїх синів і внуків, не дозволяйте їм брати участь у новій брудній війні! Не дозволяйте їм, російським солдатам, вбивати наших пацієнтів, руйнувати лікарні та інтернати!"

Під листом стоїть 237 підписів психіатрів з усіх регіонів України, включаючи Донецьку і Луганську області. Оригінали підписних листів знаходяться в офісі Асоціації психіатрів України.

Нагадаємо, раніше українські психіатри закликали не допустити проведення психіатричної експертизи Надії Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram