ГоловнаСуспільствоПодії

У Бердянську повалили пам'ятник Леніну

Пам'ятник знесли військові на вантажівках

У Бердянську повалили пам'ятник Леніну
Фото: brd24.com

Сьогодні вранці у Бердянці (Запорізька область) знесли пам'ятник Леніну. Близько сьомої години ранку на площу приїхали дві військові вантажівки, солдати обв'язали пам'ятник і зірвали Леніна з постаменту, повідомляє "Бердянск24".

"Сьогодні близько 7:30 ранку в чергову частину Бердянського міського відділу міліції надійшло повідомлення від невідомого, що в районі пам'ятника Леніну (в районі Приморської площі) зібралася група людей, одягнених у камуфляжну форму. На місце виїхала оперативно-слідча група. Ця інформація підтвердилася", - повідомив прес-офіцер місцевої міліції Ігор Горецький.

"Група людей, одягнених у камуфляжну форму, близько 15 осіб, без розпізнавальних знаків, озброєних автоматичною зброєю, за допомогою автомобіля демонтували пам'ятник Леніна. Вони представилися патріотами України. Ми маємо інформацію, що це бійці одного зі спецпідрозділів", - сказав Горецький.

За словами міліціонера, якщо ця інформація підтвердиться, матеріал буде направлять до прокуратури для ухвалення рішення.

Нагадаємо, у 2014 році в Україні знесли 504 пам'ятники радянському вождю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram