ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО перерахував бої за день

З початку тижня знищено 68 бойовиків

Штаб АТО перерахував бої за день
Фото: Vyacheslav Abroskin

Найбільш напружена ситуація в зоні бойових дій на Донбасі у вівторок склалася на Дебальцевському напрямку, повідомляє прес-центр АТО у зведеннях станом на 18:00.

Тривають масовані обстріли позицій українських військових у районах н.п. Дебальцеве, Луганське, Нікішине, Попасна, Рідкодуб, Троїцьке, Санжарівка. Артилерія сил АТО веде контрбатарейну боротьбу. Вранці поблизу Санжарівки протягом чотирьох годин противник вів обстріл одного з опорних пунктів ЗСУ з танків. О 08.00 поблизу Рідкодуба бойовики зробили невдалу спробу штурму позицій військових. Згодом після артпідготовки бойовики знов атакували українських військових. Після 40-хвилинного бою противник, отримавши організовану відсіч, відступив.

Не припиняються обстріли позицій у Луганській області. Під вогонь артилерії і мінометів противника потрапили Кримське, Новотошківка, Слов'яносербськ. У районі Слов'яносербська відбулося бойове зіткнення, ЗСУ відбили наступ.

На Донецькому напрямку з мінометів і артилерії терористи обстріляли Красногорівку і тричі - Новотроїцьке.

На Маріупольському напрямку спостерігається затишшя. Після проведених раніше заходів контрбатарейної боротьби противник знизив свою активність. За сьогодні тут зафіксовано два мінометні обстріли позицій військових у районі Орловського та артилерійський - у районі Чермалика.

Крім артобстрілу лікарні у Світлодарську, бойовики в Дебальцевому вогнем з "Градів" накрили залізничний вокзал.

За підрахунками штабу АТО, за 26-27 січня знищено 68 бойовиків (понад 200 поранено), п'ять танків, вісім бойових броньованих машин, три РСЗВ "Град", чотири міномети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram