ГоловнаСуспільствоЖиття

У пошкодженому "Градами" районі Маріуполя відновили теплопостачання

Активні роботи з відновлення життєдіяльності тривають

У пошкодженому "Градами" районі Маріуполя відновили теплопостачання
Фото: Макс Левин

У Маріуполі триває активна робота з відновлення життєдіяльності постраждалого від артобстрілу житлового масиву "Східний". Про це сьогодні заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко, інформує прес-служба губернатора.

"У постраждалому від артобстрілу бойовиків маріупольському житловому масиві "Східний" повністю відновлено тепло- та газопостачання", - повідомив губернатор під час зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, доповідаючи про стан відновлювальних робіт.

Поліетиленом закрито понад 28 тис. вікон, які залишилися без скла. "З місця трагедії вивезено 32 тонни битого скла. Зараз на прибиранні територій мікрорайону працюють 400 осіб. Це 117 фахівців - на склінні квартир. Крім того, працюють багато волонтерів", - йдеться в повідомленні.

Кіхтенко також зазначив, що представники міської влади вже здійснили повний поквартирний обхід і склали дефектні акти. Ще п'ять актів представники проектних організацій склали щодо 11 будинків, в яких було пряме влучання снаряда.

Крім цього, глава обладміністрації доповів прем'єр-міністру, що в постраждалому районі повністю відновлено електропостачання, піднято всі пошкоджені лінії електропередач. До кінця понеділка буде повністю відновлено зовнішнє освітлення мікрорайону.

Нагадаємо, в суботу, 24 січня, в результаті обстрілу житлових кварталів міста з боку контрольованої бойовиками території на місці загинули 23 людини, в лікарні померли ще 7 осіб. Таким чином, загальна кількість загиблих 30 осіб, у тому числі 2 дітей. Раніше в понеділок міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що в лікарні Маріуполя після обстрілу ушпиталено 105 осіб, з них 12 - у важкому стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram