ГоловнаСуспільствоВійна

Повістки вже отримали понад 60% тих, хто підлягає мобілізації, - Міноборони

У відомстві зазначили, що мобілізація йде з випередженням

Повістки вже отримали понад 60% тих, хто підлягає мобілізації, - Міноборони
Фото: president.gov.ua

На сьогодні 62% осіб, які підлягають мобілізації, отримали повістку.

Про це повідомив заступник начальника департаменту інформаційних технологій Міністерства оборони України Сергій Галушко під час круглого столу в Києві, передає УНІАН.

"Станом на п'ятницю, на ранок, 62% осіб отримали сповіщення (про мобілізацію - ред.), північні і західні регіони - 58%, південні і східні - 69%, якщо цифру 62% розбити за регіонами", - сказав Галушко.

За його словами, Міноборони йде з випередженням раніше намічених планів з мобілізації.

Галушко зазначив, що є області, де можна говорити про 100% сповіщення про мобілізацію: Хмельницький, Полтава, до них наближаються Вінниця, Київська, Чернігівська, Херсонська та Миколаївська області.

За його словами, є добровольці у Донецькій і Луганській областях.

Водночас він зазначив, що є й проблеми. "У деяких областях, які межують з тією чи іншою державою, збільшився відсоток людей, які раптово почали виїжджати на заробітки в Європу. Якщо ми хочемо жити в Європі, то зараз потрібно не їхати в Європу, рятуючись від мобілізації, а показати приклад бажання жити в Європі", - сказав Галушко. Він запевнив, що цей відсоток "не вплине на результат".

Як повідомлялося, мобілізація в 2015 році відбудеться в три етапи і триватиме з січня по серпень. Перший етап розпочався 20 січня і триватиме 90 днів.

Протягом року в ЗСУ планується мобілізувати 200 тис. українців. Також у 2015 році планується провести призов 40 тисяч громадян на строкову військову службу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram