ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура завершила розслідування викрадення секретаря митрополита Володимира

Помічник покійного Сабодана півроку був у полоні "Грифона"

Генпрокуратура завершила розслідування викрадення секретаря митрополита Володимира
Фото: orthodoxy.org.ua

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у справі про викрадення Олександра Драбинка - особистого помічника і довіреної особи покійного митрополита Володимира.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Розслідування встановило, що двоє службовців батальйону судової міліції "Грифон", а саме - командир і заступник командира батальйону, протягом шести місяців незаконно утримували владику Олександра на території Києва та області, щоб той переконав митрополита відмовитися від поста предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату.

Слідчі з'ясували, що злочинці діяли за наказом екс-глави ГУ МВС Києва Валерія Коряка, який у свою чергу діяв в інтересах колишнього міністра МВС Віталія Захарченка.

Захарченкові, Коряку і двом неназваним "грифонівцям" оголошено підозру в незаконному позбавленні людини свободи і перевищенні службових повноважень.

Високопоставлених чиновників за скоєння цього злочину оголошено в розшук. Командир батальйону та його заступник отримали матеріали кримінальної справи для ознайомлення.

Нагадаємо, стосовно екс-президента Віктора Януковича, екс-генпрокурора Віктора Пшонки, Захарченка та інших чиновників відкрито кримінальну справу про перевищення повноважень у зв'язку з тиском на митрополита Володимира.

Глава УПЦ МП помер 5 липня 2014 року. Митрополитом Київським і всієї Русі став Онуфрій (Березовський).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram