ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ: "кіборгів" могли труїти газом

Місії поскаржилися на заборонений метод ведення війни

ОБСЄ: "кіборгів" могли труїти газом
Фото: kp.ru

У постраждалих під час оборони Донецького аеропорту українських військовослужбовців спостерігали симптоми, схожі на наслідки газових атак.

Як сказано у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, кілька днів тому місія відвідала госпіталь у Костянтинівці Донецької області, де український військовий, який проходить лікування від отриманих у Донецькому аеропорту 19 січня поранень, розповів про симптоми, які спостерігав у постраждалих товаришів по службі.

"Він сказав, що загалом у 80 українських військовослужбовців були однакові симптоми, що проявлялися в неконтрольованих м'язових спазмах, блювоті й ускладненому диханні. Дехто, за його словами, непритомнів", - йдеться в повідомленні.

Військовослужбовець також повідомив членам СММ ОБСЄ, що 11 постраждалих солдатів перевели на лікування в лікарню у Дніпропетровську.

Представники двох лікарень у Дніпропетровську розповіли представниками СММ, що за попередні два дні до них на лікування надійшло загалом близько 150 поранених солдатів. Деякі з них брали участь в операції оборони аеропорту Донецька.

Газові атаки заборонені міжнародними конвенціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram