ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО опублікував зведення боїв за день

У середу зафіксовано 72 обстріли

Штаб АТО опублікував зведення боїв за день
Фото: www.facebook.com/theministryofdefence.ua

Штаб антитерористичної операції оприлюднив зведення щодо ситуації в зоні бойових дій у середу.

Протягом дня ситуація в зоні АТО характеризувалася як складна, сказано в повідомленні прес-центру АТО.

У районі Донецького аеропорту не припиняються активні дії підрозділів Збройних сил. Противник чинить опір, але наші захисники виконують поставлені завдання. Незаконні збройні формування не припиняють обстріли позицій українських військ навколо аеродрому - поблизу населених пунктів Тоненьке, Піски, Авдіївка. Так, сьогодні вогонь артилерії і реактивних систем залпового вогню по Тоненькому відкривався 10 разів. Артилерія Збройних сил веде вогонь у відповідь.

О 15.00 відбулося бойове зіткнення з бойовиками в районі Мар'їнки. Українські патріоти дали гідну відсіч нападникам.

У Луганській області, в районі 29 і 31 блокпостів (населені пункти Кримське, Нижнє, Новотошківка), ситуація істотно не змінилася. Після того, як учора наступ противника було зупинено, сили АТО завдають артилерійські удари по позиціях нападників і проводять перегрупування для відновлення лінії розмежування. Противник веде обстріл 29 блокпоста і наших позицій поблизу 31 блокпоста з мінометів, артилерії і РСЗВ "Град", але, порівняно з учорашнім днем, інтенсивність вогню терористів знизилася.

Сьогодні відновилися активні обстріли бойовиками наших позицій у районі Маріуполя. Вісім разів вогню з мінометів, артилерії, танків і РСЗВ "Град" зазнали укріплені пункти українців поблизу Гнутового. Поблизу населених пунктів Чермалик та Талаківка бойовики відкривали вогонь по українських військових зі стрілецької зброї, а поблизу Павлополя і Первомайська - з мінометів.

Військовослужбовці Збройних сил, які несуть службу на блокпостах, розташованих на західній околиці міста Горлівка, у відповідь на артилерійські обстріли завдали удару, внаслідок чого бойовики зазнали втрат у живій силі і бронетанковій техніці.

Кілька обстрілів терористи здійснили на Дебальцевському напрямку.

Загалом від 6:00 до 18.00 незаконні збройні формування здійснили 72 обстріли об'єктів і позицій сил АТО. Противник отримав адекватну відповідь.

Терористи не припиняють вести вогонь по мирних громадянах. Обстрілу з "Градів" зазнав населений пункт Гнутове, з танків бойовики обстріляли Чермалик, а місто Щастя було обстріляно двічі - з артилерії і реактивних систем залпового вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram