ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ влаштувала облаву на інформаторів ДНР і ЛНР

Від початку тижня затримано 12 осіб

Служба безпеки України проводить спеціальну операцію "Трал", в рамках якої останніми днями затримала 12 інформаторів терористичних організацій ДНР і ЛНР.

Під час спецоперації протягом 19-20 січня контррозвідка СБУ викрила та нейтралізувала інформаторську мережу терористів "ДНР". Затримано сім інформаторів, які передавали бойовикам дані про місця розташування особового складу та військової техніки сил АТО.

21 січня оперативна група контррозвідки із залученням груп з міст Волноваха, Артемівськ і Лисичанськ затримала ще 5 громадян України.

"Володіючи відповідними знаннями та навичками, отриманими ще під час служби в радянській армії, вони здійснювали збір та передачу терористам розвідувальної інформації щодо місць розташування, чисельності, переміщення військ ЗС України, а також коректували ведення артилерійського вогню по силах АТО", - сказано в повідомленні спецслужби.

Напередодні СБУ, МВС і Генпрокуратура почали широкомасштабні контртерористичні заходи в зоні проведення антитерористичної операції, а також прилеглих до неї адміністративних територіях, насамперед у Харківській та Запорізькій областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram