ГоловнаСуспільствоЖиття

2015 року Київ збереже муніципальні надбавки вчителям і медиками

Мер Києва Віталій Кличко сьогодні презентував столичний бюджет

2015 року Київ збереже муніципальні надбавки вчителям і медиками
Фото: Макс Левин

Муніципальні надбавки до заробітної плати вчителів і лікарів збережуть, а учнів пільгових категорій забезпечать безкоштовними обідами. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час презентації й обговорення проекту бюджету Києва та проекту Програми економічного і соціального розвитку Києва на 2015 рік, повідомляє прес-служба Київського міського голови.

"Незважаючи на всі труднощі, ми знайшли можливість забезпечити необхідне фінансування освіти та охорони здоров'я, оплату праці педагогів і лікарів. Муніципальні надбавки до заробітної плати вчителів і лікарів будуть збережені", - наголосив Кличко.

Мер Києва також зазначив, що учні пільгових категорій з першого по одинадцятий клас будуть забезпечені безкоштовними обідами, відповідне розпорядження вже підписано.

Градоначальник повідомив, що в проекті бюджету закладено 100% фінансування закупівлі медикаментів для тяжкохворих киян (з урахуванням вимушених переселенців). "Ганебні випадки торік із дефіцитом і несвоєчасними поставками ліків не повинні повторитися", - підкреслив мер.

Нагадаємо, бюджет Києва на 2015 рік буде профіцитним: у документі закладено 22,2 млрд гривень доходів і 20,2 млрд витрат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram