ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО розкрив дані про російські БТГ, що проникли в Україні

Група ІО заявила, що росіяни будуть боротися з козаками

Штаб АТО розкрив дані про російські БТГ, що проникли в Україні
Фото: www.facebook.com/uacrisis

Спікер антитерористичної операції Андрій Лисенко деталізував інформацію про дві батальйонно-тактичні групи ЗС РФ, які в понеділок проникли в Україні.

Він повідомив, що БТГ перетнули кордон у першій половині дня 19 січня через не контрольовану Україною дільницю і рушили в луганському напрямку.

Кожна БТГ, уточнив Лисенко, приблизно налічує 400 осіб.

Інших даних про перетин кордону російськими військовими штаб АТО не має.

Раніше група "Інформаційний опір" повідомила, що дві ротні тактичні групи російських військ були перекинуті через Краснодон у район Луганська. За даними ІО, у складі кожної з них - до 20 одиниць БМП-97 (перебуває на озброєнні виключно російської армії), до 10 одиниць інших ББМ, 6 танків.

"Дані групи використовує керівництво "ЛНР" як якийсь "резерв головного командування", у тому числі для "встановлення єдиноначальності і створення єдиної командної вертикалі" в "ЛНР". Ці підрозділи вже встигли відзначитися в Краснодоні, Свердловську та Луганську, намагаючись "демілітаризувати" низку формувань російських "козаків" і місцевих бойовиків, які не бажають підкорятися керівництву "ЛНР", - йдеться в повідомленні групи.

Нагадаємо, про перетин кордону двома російськими БТГ повідомив РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram