ГоловнаСуспільствоВійна

У штабі АТО спростували наступ на Донецьк

В аеропорту відносне затишшя

У штабі АТО спростували наступ на Донецьк

Штаб антитерористичної операції спростував повідомлення про просування українських військ вглиб Донецька.

"В Донецькому аеропорту українськими військовими проводились активні дії, направлені на подавлення вогневих засобів противника, що вели вогонь по захисниках аеропорту, та встановлення контролю над територією летовища. Проведено евакуацію поранених. Всі поранені доставлені у медичні заклади. На даний час в аеропорту відносне затишшя, ситуація контролюється нашими військовими. Інформація, щодо просування наших військ вглиб Донецька не відповідає дійсності", - сказано в зведеннях прес-центру АТО станом на 7:00.

Розпочинаючи з 18 години суботи, терористи здійснили 28 обстрілів позицій наших військових. Під вогонь з РСЗВ БМ-21 "Град" потрапили Кримське, Щастя, Трьохізбенка, Тоненьке, Піски та Опитне. Окремі населені пункти було обстріляно по декілька разів. Під вогонь артилерії потрапила метеовежа у Донецькому аеропорту.

Пізно ввечері біля Мар'їнки і Майорська відбулися бойові сутички з бойовиками. Терористи рухалися з боку Олександрівки та Горлівки відповідно. При потужній вогневій підтримці військові змусили противника відступити.

В цілому ж за суботу бандформування здійснили 69 обстрілів позицій сил АТО.

У районі Маріуполя ніч пройшла спокійно, польотів безпілотних літальних апаратів не зафіксовано.

Нагадаємо, увечері в суботу з'явилися повідомлення про зачистку від бойовиків Путилівки - місцевості в Донецьку, що прилягає до аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram