ГоловнаСуспільствоЖиття

Міліція Києва відкрила справу про напад на російських журналістів

Затримань у цій справі ще не було

Міліція Києва відкрила справу про напад на російських журналістів
Фото: lifenews.ru

У зв'язку з інцидентом з журналістками російського телеканалу LifeNews біля будівлі Генеральної прокуратури України міліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне знищення або пошкодження майна". Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС Києва.

"З-під стін силового відомства представники одного з українських телеканалів вели пряму трансляцію про масові заходи. В 'той час іноземні журналісти почали голосно висловлюватися про роботу кореспондента, який був у кадрі. Представники вітчизняного телеканалу разом з активістами попросили колег, у яких, до речі, акредитація для роботи в Україні закінчилася минулого року, не заважати. Але останні не відреагували. Після емоційного спілкування між активістами та іноземними ЗМІ відеокамера останніх опинилася на землі", - сказано в повідомленні.

Зараз журналісти перебувають у Печерському райуправлінні київської міліції, де пишуть офіційну заяву з приводу умисного пошкодження майна телеканалу.

Нагадаємо, раніше сьогодні дві журналістки "Лайфньюз" повідомили про напад на них 20 чоловіків і про те, що їм розбили телекамеру. Самі дівчата не постраждали. Представники українських ЗМІ повідомили, що росіянки під час прямого включення голосно коментували те, що відбувається, і заважали роботі українських колег.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram