ГоловнаСуспільствоВійна

У Соледарі знайдено застреленим депутата міськради від "Батьківщини"

Міліція вважає мотивом вбивства активну проукраїнську позицію депутата

У Соледарі знайдено застреленим депутата міськради від "Батьківщини"
Фото: liga.net

В одній із соляних шахт міста Соледар на Донбасі 14 січня знайшли тіло депутата місцевої міськради Івана Резніченка, який зник 21 червня минулого року.

Як повідомляє прес-служба партії "Батьківщина", яку представляв Резніченко, його вбили за проукраїнську позицію. Це також підтверджує начальник міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін у фейсбуці.

"Тіло Івана Резніченка виявив його друг, теж депутат Соледарської міськради, який самостійно займався пошуками. Тіло лежало в одній із соляних копанок", - цитуєть у повідомленні голову Незалежної профспілки гірників Михайла Волинця.

За його інформацією, правоохоронці затримали за підозрою у вбивстві двох людей. Вони зізналися, що протягом тижня стежили за Резніченком, а ввечері 21 січня, коли він повертався додому, викрали його і потім жорстоко вбили - двічі вистріливши в голову і перерізавши горло.

Аброськін підтверджує затримання тільки одного підозрюваного. "Сьогодні, 16 січня, співробітники карного розшуку Артемівського міськвідділу міліції затримали підозрюваного у скоєнні вбивства депутата Соледарської міськради Івана Резніченка. 21 червня 2014 року житель Соледара, 1966 року народження, який був у лавах терористичного угруповання ДНР, убив Івана Резніченка. Мотив, за словами затриманого, активна проукраїнська позиція депутата", - повідомив він.

Нагадаємо, що 17 квітня минулого року вбили депутата Горлівської міськради Володимира Рибака, який зірвав з будівлі міськради прапор ДНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram