ГоловнаСуспільствоВійна

Юрій Береза докладно розповів про стан справ у зоні АТО

В українських військових є сили і можливості для захисту позицій

Юрій Береза докладно розповів про стан справ у зоні АТО
Фото: Сергей Лойко

Народний депутат України, командир полку "Дніпро" Юрій Береза розповів про стан справ у зоні бойових дій на Донбасі і про гарячі точки в АТО. Береза заявив, що бере на себе відповідальність дати правдиву інформацію, написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Полк "Дніпро1" знаходиться у двох локаціях - с. Піски і аеропорт, і Маріуполь та прилеглі до нього території. Крім бойових завдань хлопці виконують також роботу з боротьби з ДРГ, виявленням і перевихованням сепаратистів", - написав Береза.

За словами Берези, у секторі "М" - в околицях Маріуполя - зараз тихо, і місто поза небезпекою.

"Обстріл з боку терористів проводяться по населених пунктах Павлопіль (одиничні обстріли), Чермалик і Гранітне. Ці населені пункти є крайніми точками на кордоні з окупованими територіями. Але Маріуполь знаходиться поза загрозою", - написав комполку.

Навколо Волновахи сили терористів сконцентровані в Оленівці і Докучаєвську, обстрілу зазнають Гранітне та Мирне, українські силові підрозділи реагують у штабному режимі. Під обстрілами цілу ніч були Красногорівка та Мар'їне, терористи застосовували важку артилерію і системи залпового вогню.

"Щодо ситуації в Пісках і АП - тут складніше. Так, дійсно, з боку терористів було скоєно кілька спроб штурму аеропорту, але хлопці успішно їх відбили, з незначними, хоча і втратами з нашого боку. Але "аеропортНаш". Кіборги вибили терористів з другого поверху нового терміналу. Ситуація стабілізується. Триває робота зі зміцнення позицій. Метеостанція та пожежна вийшла за нами. Через них триває ротація. Самостійно і без "допомоги" сепарів", - написав Береза.

Депутат додав, що підрозділ у Пісках тримає захист, незважаючи на обстріл "з усього, що можна".

"Повірте, ми сильніші, ніж хотілося б ВВХ. У нас є сили і можливості. А головне - воля до перемоги", - написав депутат.

Нагадаємо, в останні три доби бойовики відновили штурм донецького аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram