ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ заявляє про припинення вогню в Донецькому аеропорту

Сторони нібито домовилися про спільне патрулювання

ОБСЄ заявляє про припинення вогню в Донецькому аеропорту
Фото: Александр Ратушняк

ОБСЄ домовилася про спільне патрулювання території Донецького аеропорту з тим, щоб не допустити надалі загибелі мирних жителів, що проживають на прилеглих територіях. Таку заяву зробив сьогодні на брифінгу в Донецьку заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми домовилися про встановлення режиму припинення вогню і спільне патрулювання території аеропорту. На жаль, режим припинення вогню не протримався довго, це не дозволило нам сьогодні вирушити в аеропорт", - заявив Хуг.

Проте він пообіцяв докласти зусиль, щоб уникнути загибелі мирних жителів, що проживають на прилеглих до аеропорту територіях.

"На нашій завершальній зустрічі ми погодилися докласти максимум зусиль. Будемо проштовхувати наші зусилля з тим, щоб режим тиші дотримувався і навколо аеропорту, щоб уникнути загибелі мирних жителів", - сказав він.

Нагадаємо, останніми днями бойовики посилили обстріли Донецького аеропорту, а напередодні висували ультиматум з вимогою покинути територію аеропорту. У другій половині дня штаб АТО повідомив про стабілізацію обстановки в аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram