ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко назвав дату початку демобілізації

Мобілізовані навесні 2014 року зможуть повернутися додому після 18 березня

Порошенко назвав дату початку демобілізації

Демобілізація українських військових, призваних до армії навесні 2014 року, розпочнеться 18 березня 2015 року. Про підготовку відповідного указу заявив сьогодні Президент України Петро Порошенко.

"Указ про демобілізацію готується, я планую підписати його найближчим часом, одразу після запуску мобілізації, для того, щоб не допустити зниження боєздатності країни", - сказав Президент.

"У війська повинні прийти свіжі сили для того, щоб замінити тих, хто мобілізований раніше. Перша хвиля мобілізації почалася ще рік тому, і в нас є люди з фронту, яких потрібно відпустити додому - відпочити, відновити боєздатність, і це зокрема одне з основних завдань мобілізації", - сказав Порошенко.

"Десятки тисяч воїнів з честю і почуттям виконаного обов'язку і глибокої вдячності від співвітчизників повернуться додому до дружин, батьків, і наш обов'язок, ваш обов'язок, панове голови адміністрацій, гідно їх зустріти, допомогти їм", - додав він.

Він згадав про важливість допомоги таким людям у їхньому соціальному захисті, працевлаштуванні.

Водночас терміни демобілізації згадують в указі Президента про часткову мобілізацію, оприлюдненому на сайті Верховної Ради як додаток до законопроекту про затвердження цього указу.

"Провести в період із 18 березня по 1 травня 2015 року звільнення в запас (демобілізацію) військовослужбовців, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період відповідно до указу Президента України від 17 березня 2014 року №303 "Про часткову мобілізацію", - йдеться в документі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram