ГоловнаСуспільствоВійна

Amnesty International закликала негайно розслідувати обстріл автобуса під Волновахою

Унаслідок теракту загинули 12 мирних жителів

Міжнародна організація Amnesty International закликала об'єктивно і всебічно розслідувати обставини обстрілу автобуса під Волновахою Донецької області, внаслідок якого загинули 12 мирних жителів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації.

"Артилерійський удар по автобусу... в Східній Україні має розслідуватися невідкладно, оскільки це може означати порушення міжнародного гуманітарного права", - заявили в Amnesty International.

У повідомленні підкреслюється, що обстріл було, очевидно, зроблено із систем залпового вогню "Град", але "наразі незрозуміло, звідки вівся обстріл".

"Світ має знати правду про цей трагічний інцидент. Він має бути розслідуваний всебічно, неупереджено і незалежно як можливе порушення законів війни", - сказав заступник голови Amnesty International у Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв.

"Ті, хто відповідає за цей інцидент, або не вжили заходів для захисту мирних громадян, як того вимагає міжнародне гуманітарне право, або це був усвідомлений вчинок, який може бути військовим злочином", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні близько 14:30 бойовики з боку Докучаєвська обстріляли український блокпост під Волновахою, де в цей час перебував пасажирський автобус. Унаслідок цього загинули 12 пасажирів автобуса. Прокуратура кваліфікувала обстріл маршрутки під Волновахою як терористичний акт і відкрила кримінальне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram