ГоловнаСуспільствоВійна

СК РФ порушив нову справу проти української армії

У Росії нарахували 40 жертв зимових обстрілів

СК РФ порушив нову справу проти української армії
Фото: sledcom.ru

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу за фактами масових обстрілів з 01.12.2014 р. по 12.01.2015 р. низки міст Донецької області.

Як повідомляють на сайті СК РФ, обстрілу з установок залпового вогню "Град", "Ураган", самохідних артилерійських установок "Акація" і "Гвоздика", іншого важкого озброєння, зокрема із застосуванням запалювальних боєприпасів, зазнали Донецьк, Горлівка, Докучаєвськ, Єленівка, а також інші населені пункти.

"У результаті цих обстрілів вбито понад 40 людей, більш ніж 120 отримали тілесні ушкодження", - сказано в повідомленні.

При цьому СК РФ зазначає, що всього з початку антитерористичної операції на Донбасі вбито більш ніж 4800 осіб, понад 10500 отримали тілесні ушкодження.

Ці дані Слідчий комітет узяв в ООН, проте ця організація в число загиблих і поранених, окрім мирних жителів, включає українських військовослужбовців, жертв катастрофи "Боїнга", а також бойовиків-сепаратистів.

Справу порушено проти "осіб з числа вищого політичного і військового керівництва України, які здійснюють командування так званою "антитерористичною операцією", її кваліфіковано як геноцид (ст. 357 КК РФ), оскільки СК вважає, що на Донбасі відбувається "знищення російськомовної групи населення". Як геноцид (знищення національної, етнічної, расової чи релігійної групи) співвідноситься з мовою спілкування, не повідомляють.

Зазначають, що кримінальну справу об'єднають в одне провадження з раніше порушеною кримінальною справою про застосування заборонених засобів і методів ведення війни.

Варто зазначити, що порушення СК РФ нової кримінальної справи збіглося із загостренням ситуації на Донбасі. Враховуючи "чутливість" цього правоохоронного органу Росії до зовнішньої політики РФ, збіг заледве чи випадковий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram