ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві 45 осіб отруїлися водою

Жителі Бортничів потрапили до лікарні з гострою кишковою інфекцією

У Києві 45 осіб отруїлися водою
Фото: tsn.ua

45 мешканців мікрорайону Бортничі (Дарницький район Києва) ушпиталено з гострою кишковою інфекцією через отруєння водою.

Як повідомляється на сайті КМДА, 11 січня розпочато заходи з дезінфекції водогону, який забезпечує поставку води в Бортничі.

"Можливим фактором зараження стала вода, якою населення забезпечується від комунального локального водогону Верхніх Бортничів, який знаходиться на балансі ПАТ АТ "Київводоканал", - сказано в повідомленні.

Також ухвалено рішення про дезінфекцію артезіанських свердловин.

Протягом дезінфекції жителів забезпечать привізною водою. Щодня "Київводоканал" поставлятиме мікрорайону Бортничі чотири автоцистерни питної води.

Двом дитячим навчальним закладам (ДНЗ №790 за адресою: вул. Леніна, 20, ДНЗ №792 за адресою вул. Леніна, 49) на час проведення профілактичних заходів рекомендовано призупинити роботу.

Глава київського управління Держсанепідемслужби Олег Рубан в коментарі виданню "ГОРДОН" заявив, що причиною забруднення води може бути аварія каналізації поблизу артезіанських джерел, яка сталася в столиці в період сильних заморозків. За його даними, жителі Бортничів потрапили до лікарні в період з 8 по 10 січня. Серед 45 ушпиталених 15 - діти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram