ГоловнаСуспільствоВійна

Російські спецпризначенці ліквідували в Краснодоні загін бойовиків "Одеса"

Сепаратисти здалися без спротиву

Російські спецпризначенці ліквідували в Краснодоні загін бойовиків "Одеса"
архивное фото
Фото: EPA/UPG

У Краснодоні Луганської області російські спецпризначенці оточили бази дислокації місцевого батальйону бойовиків "Одеса" і змусили здатися.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Роман Бочкала.

"У нас сьогодні заміс. Російські спецпризначенці, імовірно, підрозділ "Вимпел", за підтримки важкої техніки оточили бази дислокації місцевого батальйону "Одеса". Купа снайперів. Пропонують бойовикам здатися або будуть штурмувати. Причина - незрозуміла. Але дуже нагадує зачистку. Маршрутки на Луганськ не пускають - дороги перекривають. Спецура, судячи з усього, зайшла в Україну сьогодні вночі. Усі явно професіонали, однозначно російські, раніше їх тут не було видно", - написав він зокрема.

Згодом журналіст повідомив, що батальйон "Одеса" склав зброю без спротиву.

Інформацію про напад підтвердив і сам сепаратистський батальйон у соцмережі.

Як повідомляє видання "Сиргис информ", конфлікт виник через розподіл контрабанди та вивезення через кордон награбованого майна луганчан, зокрема російської гуманітарної допомоги. Один з членів бригади також зазначив, що бригаді мстять за те, що та заважала "якимсь людям" займатися контрабандою.

Нагадаємо, раніше в Луганську вбили одного зі знаних бойовиків Олександра Бєднова ("Бетмен") разом з охоронцями. "Генеральна прокуратура ЛНР" повідомила, що Бєднова застрелили під час спроби затримання, причиною якого стало порушення 30 грудня кримінальної справи у зв'язку з протиправними діями, в результаті яких помер один із утримуваних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram