ГоловнаСуспільствоВійна

Російські військові проводять курси підготовки бойовиків, - Тимчук

Існує базовий район для формувань російсько-терористичних військ

Російські військові проводять курси підготовки бойовиків, - Тимчук
Фото: nfront.org.ua

У Макіївці, Алчевську і Красному Лучі організовано курси прискореної підготовки "спеціалістів" для низки формувань місцевих бойовиків. Про це повідомляє керівник "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук у Facebook.

"Здійснюється підготовка артилерійських коректувальників і розвідників. Інструкторами виступають російські військовослужбовці", - пише Тимчук.

Згідно з інформацією ІО, за наполяганням російських фахівців, у лавах бойовиків безпосередньо в місцях призначення організовано "ремонт та обслуговування" озброєння і військової техніки, які експлуатуються протягом тривалого часу. Організовано відповідні "ремонтні бригади".

"Постачання запасних частин, витратних матеріалів відбувається під виглядом "гуманітарних конвоїв" з Росії", - повідомляє Тимчук.

За його даними, в Донецьку створено як елементи єдиної системи постачання російсько-терористичних військ три "роздавальні пункти-склади", через які здійснюється постачання підрозділів місцевих бойовиків і російських найманців боєприпасами, запасними частинами до бронетехніки і паливом. Видача матеріальних ресурсів здійснюється виключно тим формуванням, які підпорядковуються єдиному командуванню.

"Район Старобешеве - Комсомольське - Новокатеринівка використовується як базовий район для формувань російсько-терористичних військ, що оперують від Тельманового до Докучаєвська і Оленівки. Відзначається наявність у цьому районі пунктів управління та перевантажних баз постачання. Також у цьому районі здійснюється доукомплектування, доозброєння і відновлення боєздатності підрозділів бойовиків і російських найманців", - йдеться в повідомленні.

Зафіксовано проходження через н.п. Красний Луч у напрямку Алчевськ - Перевальськ чергового конвою постачання (до 15 критих вантажівок з 4 одиницями бронетехніки супроводу), зазначає Тимчук.

Північніше н.п. Стаханов противник посилено роззосереджує бойову техніку, намагаючись приховати її накопичення. Відзначається щонайменше три нові вогневі позиції артилерії російсько-терористичних військ.

Як повідомлялося, бойовики 34 рази обстріляли позиції сил антитерористичної операції вночі у п'ятницю.

Міністр оборони Степан Полторак заявляє про перебування 7,5 тис. російських військовослужбовців в зоні антитерористичної операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram