ГоловнаСуспільствоВійна

13 бійців Нацгвардії загинули в ДТП у Донецькій області (оновлено)

В Артемівському районі бус з військовими зіткнувся з КрАЗом

13 бійців Нацгвардії загинули в ДТП у Донецькій області (оновлено)
Фото: facebook.com/NatsionalnaHvardiya

Прес-центр антитерористичної операції повідомляє, що в понеділок близько 18:40 на трасі Слов'янськ-Артемівськ сталася ДТП за участю транспортних засобів Національної гвардії України.

"За попередніми даними, причиною зіткнення стали погані погодні умови. У результаті дорожньо-транспортної пригоди є загиблі та поранені", - сказано в повідомленні.

Військовослужбовці-контрактники пересувалися в рамках ротації.

Як повідомляють на волонтерській сторінці у "Фейсбуці" Фонду Діани Макарової, вісім бійців батальйону Нацгвардії імені генерала Кульчицького загинули на місці, ще п'ять померли в "швидких". Повідомляють також, що понад 15 військових отримали тяжкі поранення.

На сторінці батальйону імені Кульчицького повідомляють, що в батальйоні сталася трагедія і просять допомагати медикаментами.

Прес-служба Нацгвардії повідомляє, що відбулося зіткнення військових автомобілів КрАЗ і автобуса "Богдан".

"У результаті дорожньо-транспортної пригоди 12 військовослужбовців загинули і 18 травмовані", - сказано в повідомленні. За даними начальника донецької міліції В'ячеслава Аброськіна, травми отримали 22 людини. Він повідомив, що аварія сталася через ожеледицю і погану видимість. Вранці ГПУ уточнила, що загинули 13 людей, поранені - 17.

Постраждалих доправили в медичні установи Артемівська, вживають заходів для забезпечення їх необхідними медикаментами й евакуації до Харкова й інших медичних закладів України.

Оперативний штаб Нацгвардії відкрив гарячу лінію для надання інформації рідним і близьким постраждалих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram